– Pandemien har lagt en stopper for det meste av fysiske møter i halvannet år nå. Det er tungt for en organisasjon av og for eldre. Samtidig som vi kom inn i en periode hvor flere og flere tjenester ble digitale, så forsvant mye av våre muligheter til å gi hjelp til andre eldre, sier leder Seniornett Drammen Jon Torebraaten, som setter stor pris på at de endelig kan komme i gang igjen.

Seniornett har gitt de tre prominente gjestene i oppgave å innlede om temaet «Eldre og data» sett fra sitt ståsted.

– Vi tror det kan bli interessant og gi en del å reflektere over. Dette er et tema som har vokst i viktighet og fått en stadig større plass i media-bildet.  Mange eldre føler seg fremmedgjort i et stadig mer digitalt samfunn. Seniornett Drammen har som målsetting å forsøke å gjøre noe med det digitale utenforskapet blant Drammens eldre, sier nestleder Arve Conradsen.

Seniornett Drammen benytter anledningen til å presentere sitt opplegg for høsten 2021, med månedlige temamøter, samt to kursopplegg og to datahjelp-opplegg i måneden, hvor all aktivitet er relatert til Drammensbiblioteket.

– Vi kommer også til å presentere nyskapningen Datastue Drammen sammen med Drammen Pensjonistforening, der målet er å nå enda bredere ut med tanke på grunn-opplæring i bruk av data, det være seg på pc/brett eller smart-telefon.

Arrangementet 15.09. følger gjeldende retningslinjer for arrangementer ved Drammensbiblioteket, med maks 50 deltakere.

Arrangementet inngår i Digital Festival. Seinere i høst vil det bli arrangert en dag to i samme festival.