BENTE WEMUNDSTAD tekst

Conradsen tror at å få de eldre inn på sosiale kanaler kan motvirke den ensomheten koronasituasjonen har ført til for veldig mange. På Facebook kan de finne barn, barnebarn og annen familie, men også venner og ikke minst foreninger som Seniornett.

Avdramatisere

Tidligere har Seniornett holdt fysiske kurs, men de så fort at de måtte endre seg dersom de skulle fortsette å hjelpe eldre på nett.

–Før jul holdt vi tre digitale kurs, og det har vært ytterligere tre etter nyttår. Det ser ut til at vi legger opp til digitale kurs med oppstart hver 14. dag, sier Arve Conradsen. Han forteller at på det første kurset etter jul var det 24 deltakere med.

–Alderssnittet var 75,5 år. Så jo, de eldre klarer dette her. Det gjelder bare å avdramatisere data og internett, og vise dem hva det kan brukes til.

Enkel plattform

Google Meet var den enkleste plattformen han fant, etter å ha prøvd Teams.

–Selve inngangsplattformen må være enkel, og vi begynner med det elementære: Nemlig å lære seg å skru av mikrofonen. Vi kan ikke ha 25 som snakker i munnen på hverandre, sier han spøkefullt.

–Det er ikke bare bare å få barn eller barnebarn til å hjelpe seg på nett. Min erfaring er at barnebarna er bedre til å hjelpe til – de er mer tålmodige. For mange har det vært tilstrekkelig å komme seg på nett for å betale regninger, men nå når samfunnet har vært nedstengt, har det meldt seg flere behov.

Interesse sentralt

Seniornett er en nasjonal organisasjon med distriktskontorer, og i Drammen var de først ute med å lage en digital datahjelp. Det har vekket interesse i den nasjonale organisasjonen, og Conradsen tror flere Seniornett rundt i landet vil gjøre det samme.

For Drammen sin del håper han at flere vil melde seg på. Det er helt gratis, og deltakerne kan gjerne kontakte Seniornett etterpå om de har problemer.

–Vi hjelper dem så langt vi klarer med de problemene de måtte ha, sier Arve Conradsen.

Seniornett har egen nettside og Facebookgruppe.