GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

Hans mor var født der, og selv har vokst opp på naboeiendommen til campingplassen, rettere sagt på Anker Berskaug Gård.

Identisk med gårdfen som hadde råderetten over tomta campingplassen ligger på – inntil kommunen kjøpte 35 mål til campingdrift i 1950.

Men det skulle gå enda 17 år før området i 1962 ble regulert til campingplass, som den eneste i Drammen kommune. Siden har den idylliske tomta på Berskaug fått være campingturistenes eneste mulighet i Drammen. Og fra 1967 ble de også en del av NAFs campingplasser.

– Campingplassen utgjør i dag en stor del av den samlede årlige turiststrømmen til Drammen. Årlig ligger vi på om lag 20.000 overnattingsdøgn per sesong. Det er et voksent tall, også utenfor kommunens grenser, presiserer Trond Waksvik.

Siste sesongen

Trond Waksvik møter oss ved campingplassens kontor. Han geleider oss rundt på området som blant annet består av et 16 hytter, 90 ladepunkter for campingbiler og -vogner og 25 idylliske teltplasser ned mot elva.

De siste 13 årene har Waksvik gjennom sitt eget selskap drevet campingen, men i regi av NAFs lokalavdeling, og med kommunen som tomteeier. Selv har han bodd på plassen i campingvogn, og nær sagt holdt liv i alle funksjoner fra tidlig vår til sen høst hvert eneste år.

Men fra neste år – uten Waksvik – blir det endring.

–Og da håper jeg også det blir en del oppgradering, sier han, og tenker spesielt på litt slitne fasiliteter som tydelig preges av tidens tann.

Gjennom NAFs lokalavdeling har campingplassen i alle år vært drevet med kortsiktige leieavtaler med kommunen. Dette var en problemstilling Waksvik tok opp med NAF og kommunen i 2012.

Gjennom Waksviks initiativ, vedtok bystyret i Drammen i 2017 at de ønsket campingdrift på Åssiden også i fremtiden.

– En campingplass trenger mer langsiktighet. Og for campingplassens del ble dette en milepæl. Når nå NAF sentralt, gjennom det nye selskapet NAF Utflukt AS, overtar driften, er det et lønnlig håp om at det vil satses mer på opprusting, drift og vedlikehold i fremtiden, sier Waksvik, som tross beskjedne budsjetter og tilskudd, har bidratt stort for plassens renomé gjennom 13 år.

Fra refs til skryt

For det er en kjensgjerning at Drammen Camping ikke har hatt verdens beste rykte. Det vedgår Waksvik. Men han presiserer i samme åndedrag at den tiden er forbi.

–Tidligere trakk plassen til seg folk fra ymse miljøer, og fikk derav et dårlig rykte. Denne problemstillingen har vi hatt stort fokus på. Og da er det godt å kunne registrere at det som tidligere var naboklager og protester, i dag er blitt blomsterkvaster og skryt fra naboer i området for ryddighet, ro og orden. Akkurat slik det skal være på sånne plasser, sier Waksvik, som vedgår at han kommer til å savne årene som byens eneste campingsjef.

–Det er en fantastisk opplevelse å få møte så mange ulike mennesker, og lære dem å kjenne, sier han, og røper vel på mange måter den åpenheten og gjestmildheten besøkende på Drammen Camping har vært møtt med gjennom de siste 13 årene.

–Jeg vet at samboeren min er glad for at det nå er slutt. Men det er vemodig, og jeg vil savne dette livet, sier pensjonist Trond Waksvik.

 

FAKTA: Drammen Camping
* Drammen Camping er en tre-stjernes campingplass lokalisert på Åssiden i umiddelbar nærhet til Drammenselva. Campingplassen ble åpnet av Drammen kommune i 1967.

* Arealet består av 16 hytter, 90 campingvogn- og bobilplasser samt 25 plasser for gjester som ankommer med telt.

* Med en unik beliggenhet langs elvebredden er Drammen Camping et naturlig utgangspunkt for rekreasjon og opplevelser i Drammensregionen.

* Opplev begivenhetsrike Drammen by, eventyrlige Kjøsterudjuvet og mange andre spennende aktiviteter i Drammen. Eller nyt stillheten hos oss før videre avreise til Norges mange feriedestinasjoner.