GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

Koronatid har satt artistlivet på vent. Men denne høsten skjer det endelig mye på flere scener – deriblant Lier Kulturscene.

Den pensjonerte barbereren og tidligere gravferdskonsulenten, trubadur Wilfred Liljeroos, forbereder seg på oppfølgeren på sine tidligere Evert Taube-forestillinger.

I «Taube for to» får han med seg blant andre solist Kristin Margrethe Gjelsnes, samt sitt kjente husband med Kyrre Bill Iversen, Fredrik Eeg og Tom Rudi Aadne.

Identisk med gjengen som i flere år har jobbet sammen, og som senest i 2020 ga ut CD basert på Evert Taubes mest kjente sanger.

Comeback av 7-åring

Lier-jenta Elisa Bergland debuterte som seksåring og førsteklassing i en liten rolle under fjorårets koronaamputerte Taube-show av samme karakter. Og med prestasjonene fra 2020, har Liljeroos valgt å gi Elisa sjansen til å spille to karakterer i «Taube for to».

–Det var gøy i fjor, men det blir enda mer spennende i år, sier Elise, som får enda mer å gjøre denne gang. Andreklassingen fra Lier har ballett som sin store hobby, og er svært stolt av skuespillerjobben hun har fått.

Ungjenta skal blant annet opptre som «Fionella från Caramella», en slags Pippi-lignende rolle, i skikkelsen som datteren til Evert Taube.

– Det handler om et brev Taube skrev til sin datter. Og slik jeg tolker det var han inspirert av Astrid Lindgren og hadde hennes Pippi-figur i tankene da han skrev dette brevet.

Eksklusivt materiale

I en nesten to timer lang forestilling – med innlagt pause og serveringsrettigheter – skal de nok en gang hylle den svenske trubaduren Evert Taube. Men denne gang også med eksklusive tekster og fremførelser de færreste verken har hørt eller sett tidligere.

– Vi skal bevege oss på stranda i San Remo, hilse på en hallik i Port Adelaide, konsulen i Singapore og få et godt innblikk i hemmelighetene til bakeren. I det hele blir dette en reise i Taubes verden, krydret med sanger, duetter og lystig spill fra scenen. Publikum har noe å glede seg til. Og så kan vi i tillegg love et par overraskelser, sier Wilfred Liljeroos.  

Potensialet for billettsalget til forestillingen er 250 billetter, men foreløpig er det åpnet opp for halvparten grunnet pandemirestriksjoner.

– Med det tempoet vi har i vaksineringen nå, så har vi jo et lite håp om full åpning av samfunnet og fullsatt sal. Hvis ikke får vi vurdere to forestillinger, sier trubaduren fra Sande.