GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

Denne høsten skjer det mye på flere scener i distriktet – deriblant på Lier Kulturscene.

Den pensjonerte barbereren og tidligere gravferdskonsulenten, trubadur Wilfred Liljeroos, forbereder seg på oppfølgeren på sine tidligere Evert Taube-forestillinger.

I «Taube for to» får han med seg blant andre solist Kristin Margrethe Gjelsnes, samt sitt kjente husband med Kyrre Bill Iversen, Fredrik Eeg og Tom Rudi Aadne.

Identisk med gjengen som i flere år har jobbet sammen, og som senest i 2020 ga ut CD basert på Evert Taubes mest kjente sanger.

Nytt for året er at han også har fått aksept fra Lier kommunes kulturmedarbeider Ingvill Bergem Berget, som stiller på scenen alias May fra Malö.

Comeback av 8-åring

Lier-jenta Elisa Bergland debuterte som seksåring og førsteklassing i en liten rolle det koronaamputerte Taube-showet av samme karakter i 2020. Og med prestasjonene fra 2020, og en utvidet versjon i 2021, har Liljeroos valgt å gi Elisa sjansen for tredje gang i «Taube for to». Denne gang også med egne replikker.

–Det var gøy i fjor, men det blir enda mer spennende i år, sier Elise, som får enda mer å gjøre denne gang. Tredjeklassingen fra Lier har ballett som sin store hobby, og er svært stolt av skuespillerjobben hun har fått.

Ungjenta spilte i fjor «Fionella från Caramella», en slags Pippi-lignende rolle, i skikkelsen som datteren til Evert Taube. Denne rollen utvikles et steg videre denne gang.

Eksklusivt materiale

I en nesten to timer lang forestilling – med innlagt pause og serveringsrettigheter – skal de nok en gang hylle den svenske trubaduren Evert Taube. Men denne gang også med eksklusive tekster og fremførelser de færreste verken har hørt eller sett tidligere.

– Taube har skrevet cirka 300 sanger. Fra dette universet plukker vi ut om lag 70 sanger i året, mens denne forestillingen baserer seg på cirka 20 av disse. I det hele blir dette en reise i Taubes verden, krydret med sanger, duetter og lystig spill fra scenen. Publikum har noe å glede seg til. Og så kan vi i tillegg love et par overraskelser, sier Wilfred Liljeroos.    

Potensialet for billettsalget til forestillingen er 250 billetter, og Liljeroos håper selvsagt på fullt hus.

– Vi har hatt flere forestillinger denne sommeren. Og vi har hatt godt besøk, sier multikunstneren fra Skoger.