«For det første; vi lurer ingen. Våre selgere skal alltid være ærlige, redelige og presise i sin kommunikasjon. Vårt budskap er at trådløst bredbånd via 5G-nettet, hvor du også kan få TV-abonnement inkludert, er et meget attraktivt bredbåndsprodukt. Det er også tilbakemeldingene fra våre kunder, hvorav flere har hatt fiber fra en annen leverandør tidligere. Med trådløst bredbånd fra Telia får du stabile og raske hastigheter opptil 500 Mbit/s, god responstid og svært høy kapasitet. Hvis noe annet har blitt kommunisert til redaktøren i Drammensavisen, så beklager vi det.

Det er videre slik at mange eksisterende fiberkunder som bestiller trådløst bredbånd fra Telia har gjort sine egne undersøkelser om bredbåndsproduktet i forkant, og landet på at dette er en god tjeneste for dem og deres brukerbehov. Det synes vi er veldig positivt. Mange kunder ønsker også konkurranse til dagens leverandør av både kablet og trådløs infrastruktur.

En av fordelene med 5G er nettopp den høye kapasiteten. Det gjør at mange flere kan være påkoblet uten at brukeropplevelsen påvirkes. Videre gjør Telia nøye målinger i forkant i et gitt område for å sikre at alle som bestiller trådløst bredbånd får den hastigheten og kapasiteten de har krav på. Dermed forhindrer vi at «systemet» blir tregere med flere kunder slik Viken Fiber påstår i artikkelen.

I Telia ønsker vi samtidig all konkurranse velkommen, og synes det er flott at Lyse med partnere er i gang med sin 5G-utbygging. Vi har siden åpningen av vårt 5G-nett i Lillestrøm våren 2020 hele tiden vært i front på 5G i Norge, og drevet konkurransen fremover. I dag har hele åtte av ti nordmenn tilgang til 5G fra Telia, og vi skal være først i Norge med et landsdekkende nett i løpet av 2023. 

I Drammen har vi bygget 5G siden høsten 2021, og vi har nå en befolkningsdekning på den nye og raske mobilteknologien på nærmere 99 prosent. Det bidrar til økt konkurranse i bredbåndsmarkedet, til det beste for forbrukerne.» 

 

Daniel Barhom, informasjonssjef, Telia Norge