– På denne konserten kommer en gruppe på cirka 70 personer fra Eiker Hørselslag, og vi har rigget til med skrivetolk og skjerm, så gruppen skal få med seg hva artistene synger. Artistene har sendt sine sangtekster til tolken på forhånd, så samtlige skal få med seg de flotte visetekstene til artistene, forteller Tor Erik Fredheim fra arrangør Akustisk i Eiker.

– Ikke bare er vi stolte av kunne prøve ut noe som kan bidra til å gjøre konsertene tilgjengelig for flere, men det er også i tråd med vårt ønske om å tilby varme og nære konserter, hvor man kommer tett innpå artistene og låtene deres, sier Fredheim.

I «Hver gang vi møtes»

Fra januar til mars 2019 kunne man se og høre Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes i TV 2s mest populære programserier «Hver gang vi møtes», som to av syv medvirkende artister. I musikalske møter mellom Maria, Lars, Sol Heilo, Elisabeth Andreassen, Trine Rein, Tom Mathisen, og Katastrofe, ble det skapt magi, nydelig musikalske opplevelser og gode samtaler.

Med gjensidig beundring for hverandre som artister oppstod det tanker om et musikalsk samarbeid mellom Maria og Lars, noe som resulterte i turne i hele Norges land både vår, sommer og høst 2019.

Nå fortsetter de på veien, og møtes på scenen gjennom egne viser og andre sanger som har stor betydning for begge. Konserten fremføres av Maria og Lars sammen og hver for seg, med et felles band med tre musikere.

Gitarist og musikalsk leder er Bernt Rune Stray.