BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Nyfrelst Drammenspatriot Anna-Lisa Kumoji er født i Asker og har bodd de seneste årene i Oslo. Her har hun jobbet hardt med det hun liker og kan aller best: sang og teater.

–I Oslo har jeg kanskje fått et navn, i alle fall innad i bransjen. De vet hvem jeg er og hva jeg kan. Her er jeg ganske anonym, og det gir meg muligheten til å presentere meg selv på nytt.

Helt anonym er hun ikke – ikke for de som får med seg musikkprogrammer på TV. I fjor var hun en del av husbandet på «Stjernekamp», korist i «Hver gang vi møtes», og soloartist på Idrettsgallaen og «Kvelden før Kvelden».

lager musikk.jpg

Superstjerne-far

Anna-Lisa har et eksotisk utseende som skyldes en pappa fra Ghana.

–Og en mor fra Bodø – noe som kan forklare temperament, ler hun.

Faren, Kofi Kumoji, er en musiker som i hjemlandet nærmest var en superstjerne med bandet «The Barbequers». Han er fortsatt musiker, pluss at han er aktiv i pinsemenigheten som elder i en afrikansk undergruppe.

–Jeg har hatt med meg venninner til menigheten hvor de har sett sett folk dansende og i høylytt bønn og tungetale. Det er helt naturlig for meg, men må ha vært sjokkopplevelse for vennene mine, sier Anna-Lisa og ler høyt.

Moren er lærer og miljøterapeut, men har ved siden av drevet med alternativ medisin i retningen Reiki healing.

Soul

Om musikken sin sier Anna-Lisa at hun har soul-rock nærmest hjertet.

–Jeg er utdannet musikalartist på Bårdar Akademiet, og har vært med i flere musikaler. Jeg er også booket inn de neste årene på to tidligere Broadway suksesser som skal settes opp på Chateau Neuf i Oslo.

Nå har hun laget en egenprodusert EP som kommer ut i juli, og har materialer til et fullt album som hun akkurat nå søker midler til å produsere.

–Alt det er egne låter, og det er kjempespennende. Det er én ting å synge andres låter, men når du leverer fra deg låter du har skrevet og produsert selv, så er det litt skummelt, sier Anna-Lisa.

– Men det er viktig at det kommer en plate fra meg på sensommeren, for til høsten skal jeg noe kult som jeg ikke kan si noe om ennå.

Kjærligheten

Anna-Lisa bodde et år i København mens hun jobbet på oppsetningen «The Book of Mormon».

–Før jeg reiste ble det slutt med kjæresten. Da jeg kom tilbake til Norge var jeg ensom og ville ha kjæreste. Men det var jo ikke bare til å knipse i fingrene – så venninnene mine overtalte meg til å prøve Tinder. Jeg syntes det var en dårlig idé, men jeg gjorde det likevel. Og der matchet jeg med Fredrik. Vi møttes, og det ble kjærlighet. Og nå sitter jeg her, i ny leilighet i en ny by med en ny mann – og har det absolutt fantastisk på alle måter, sier Anna-Lisa.

Samboeren Fredrik jobber i kriminalomsorgen og har tidligere vært aktiv fotballspiller. Sammen har de funnet en unik leilighet i Buskerudveien – en leilighet som minner om en grotte med tjukke og avskallede murvegger, en labyrint med små rom og veggmaleri i spisestua. Rett utenfor døra ligger parken ned mot elva, med promenader begge veier. Leiligheten var tidligere eid av Spellemannprisvinner Arve Bøe.

–Har du sett noe så fantastisk? Herfra kan man gå til hvor enn man vil, enten det er til byen eller marka.

veggmaleri.jpg

 Fremtiden

Anna-Lisa Kumoji er en artist vi kommer til å se mye til fremover – både hjemme i Drammen, og på skjermen.

–Akkurat nå er jeg i dialog med Kok-badstuene. Jeg tok kontakt med dem for å høre om mulighetene for å ha konsert fra taket på badstua, og de tente på den ideen. Faktisk foreslo de en slags turné på flere av badstuene. Tenk noe så fantastisk! Stå på taket og synge på en badstue som seiler nedover elven.

–Denne vakre byen har et hav av muligheter, og jeg er så glad for at jeg kom hit, sier hun.

bente@drammensavisa.no