Bandet Light After Dark består av brødrene David, Richard og Anthony Smith. Familien slo seg ned på Åssiden i 1998, og David er godt kjent i Drammens musikkmiljø, blant annet fra bandet Fortunate Sons. Nå bor alle tre i Oslo, og har jobbet med debutalbumet de siste årene.

- Vi har skrevet låter og spilt sammen så lenge vi kan huske – flere låter ble til på gutterommet i huset på Åssiden. Men det er først nå vi samler både gammelt og nyere materiale i en egen utgivelse, forteller David Smith.

I løpet av 2020 og 2021 har bandet sluppet flere singler, og nå er albumet Fabled Foreign Scenes klart.

- Vi har valgt å bruke god tid på albumet. Siden vi er i familie vil bandet alltid finnes på et vis, så vi hadde ingen hast.

Musikken kan betegnes som akustisk pop. Mange vil nok høre at bandet har en fot i singer-songwriter-tradisjonen, med vakre melodier og vokalharmonier som kjernen i uttrykket, samtidig som pop- og rock-inspirasjonen er til stede.

- Vi håper at lytterne vil oppleve den gode og varme stemningen i musikken, både på albumet og live. Vi trenger lys og varme – light after dark. I førsteomgang feires albumutgivelsen med konsert i Oslo 9. november, og vi legger selvfølgelig turen innom drammensområdet så snart det lar seg gjøre.