«Når jeg blir seks-og-seksti», sang hun. Det gikk troll i ord i den påstanden – i år er hun 75 og mer aktiv enn noen gang! 

Wenche Myhre gleder seg stort til årets turné med Jørn Hoel og Emil Solli-Tangen. Stjernetrioen akkompagneres av musikere fra øverste hylle; Frøydis Grorud (saksofoner, fløyter) og Trond Lien (kapellmester, tangenter), som begge er kjent fra NRK-programmet Beat for Beat. I tillegg har vi for første gang med oss Tarjei Nysted (nøkkelharpe, fiolin, mandolin, bratsj m.m.).

– Dette er mitt tiende år på Julenatt-turné, og jeg verdsetter å være en del av folks juletradisjoner høyt. For å være nettopp en tradisjon er det viktig for oss at de kjente og kjære julesangene alltid er med i vårt repertoar, slik at publikum kan kjenne igjen opplevelsen fra år til år. I tillegg vil vi selvsagt også å servere en del nytt materiale, forteller musikalsk leder Trond Lien.

– Julesanger, juleststemning og tilhørende minner henger tett sammen, og kirkerommet er en perfekt ramme for å skape slike viktige og personlige øyeblikk for alle mennesker. Med «Julenatt» vil vi gi publikum en åndelig pustepause i julestria – slik at roen kan senke seg, sier produsent Håkon Ims.

NB: Turnéen hadde premiere i Kongsberg kirke 24. november, og avsluttes i Nordstrand kirke 22. desember.