GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

Lund Gruppen Arrangement (LGA) og Byen Vår Drammen (BVD) har fått ja fra

Highasakite, Klovner i kamp, Ruben, Stig Brenner, Vinni, Undergrunn, Tungevaag, Myra, Sondre Lerche, Molly Sandén og KØDE.

Det betyr en ytterligere ungdommelig dreining av Elvefestivalen, som i år arrangeres for 27. gang.

– Vi har skaffet oss noe av det heteste på scenen i Norge. Dette er artister som får de store festivalene til å koke, sier Louise Winness Prestgard.

Solid erfaring

Louise Winness Prestgard startet i Byen Vår Drammen som arrangementssjef i 2017. Siden har hun gått i bresjen for å gjøre Elvefestivalen yngre – og bredere. I festivalen skal det være innhold for alle aldre og interesser. Men målet strekker seg mye lengre;

– Innen fem år skal Elvefestivalen være blant de ti største festivalene i landet. Det er fullt mulig, sier hun.

Tobarnsmoren fra Konnerud vet litt om hva som skal til for å få til det helt store. Ti års erfaring som produksjonsansvarlig for de største norske musikerne hos EMI Music, ble etterfulgt av fem år som sjef for Miniøya – Øyafestivalens egen barnefestival.

Deretter har hun ledet Elvefestivalen i Drammen de siste fem årene.

– Alle i Drammen – barn som voksne – har i dag et forhold til Elvefestivalen. Mange elsker festivalen, tradisjonene og folkelivet, og noen synes det er mas og kjas. Men de fleste i byen deltar på ett eller annet vis, for festivalen har programposter for alle. Og denne største helgen i byen, skal vi gjøre enda større, sier hun.  

I fjor avsluttet de lørdagen med Matoma og Brolier, med fest og fyrverkeri fra scenen. Og det er liten tvil om at arrangøren er ganske så dedikert til utviklingen av sceneshowet.

– Vi forsøker hele tiden utvikle oss. Mer blomster og pynt på arenaen, mer pyroshow, mer fyrverkeri og større opplevelser for publikum. Også i år har vi tatt noen steg videre i denne retningen, sier Winness Prestgard, som sier de bygger videre på opplevelsen fra i fjor.

– Elvestestivalen skal være nyskapende, men samtidig gjenkjennbar, sier hun.

Høye ambisjoner

Grunnet pandemien måtte publikum deles inn i kohorter under konsertene i fjor. Elvefestivalen ble den første store festivalen som signaliserte åpning av samfunnet igjen, og mye gratis PR fulgte med på kjøpet.

– Men det ble et vanvittig stress, og innebar for oss som arrangører enormt mange forbehold. Men via et strengt regime klarte vi det, og vi fikk oppleve en befriende tjuvstart på gjenåpningen av samfunnet – uten at et eneste smittetilfelle ble registrert etter festivalen, sier Winness Prestgard.

Maksantallet på konsertene var da på 3.000 personer pr dag. Besøksrekorden er på 9.000 personer på én kveld. En rekord som trolig blir slått i år.

Ifølge Prestgard har nemlig salget av festivalpass og konsertbilletter nådd nye høyder.

Arrangementssjefen er selvsagt opptatt av billettsalget, men vel så viktig er alt som skjer i folkefestfestprogrammet i byen under festivalen med blant annet gratiskonserter på Union, på torgscenen, tivoli langs bystranda, Friluften uteservering, Elvevill ungdomsfestival, barneaktiviteter, skattejakt for barna lørdag og Elvekids festival søndag.  Dette blir en folkefest for 150 000 mennesker i sentrum gjennom festivalhelgen, sier Louise Winness Prestgard.