– Vi er et naturlig stoppested for pendlere og folk på helgetur som ønsker påfyll underveis. I tillegg har vi mange faste, lokale kunder som er glade i kaffe, sier stasjonssjef Victoria Wikestad Nilsen.

Hele 8,2 tonn kaffebønner har blitt kvernet av kaffemaskinene på Lier-stasjonen de siste to årene. Det er over to tonn mer enn hos den stasjonen som selger nest-mest kaffe i distriktet, Circle K Mjøndalen.

Også Circle K Rundtom i Drammen, Circle K Vik i Hole, Circle K Hønefoss, Circle K Gulsvik i Flå, Circle K Strømsø i Drammen og Circle K Geilo er blant kjedens storselgere av det sorte gull.

Mange vil ha kaffe latte

Så hva er hemmeligheten til gjengen på Circle K E6 Lier? Hvordan klarer de å selge så mye kaffe?

– Stasjonen ligger godt til, og jeg opplever at kundene synes det er enkelt å stoppe hos oss, at vi har det de trenger og at det går kjapt. God kundeservice er selvfølgelig også viktig – og ikke minst god kaffe, sier Wikestad Nilsen.

Den «hotteste» kaffedrikken på Circle K E6 Lier akkurat nå er – foruten svart kaffe – kaffe latte.

Nå gleder stasjonssjefen seg over den nye Koppen 2022 til Circle K. Den solgte som varmt hvetebrød i hele desember.

– Dette ble årets julegave! En utømmelig gave som varer hele året, sier Wikestad Nilsen.

Fylles 23 millioner ganger i året

Hvert år siden 2003 har Circle K Norge og forløperen Statoil lansert en kopp som lar kundene fylle ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved om lag 270 stasjoner i Norge. De siste årene har den båret navnet «Koppen».

– Den har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og drikker dermed gratis resten av året, sier Jeanette Amara, som er ansvarlig for Koppen i Circle K Norge.

Hun forteller at Koppen er blitt en populær firmagave, og at mange bedrifter gir bort graverte kopper og kopper med firmalogo til både ansatte og samarbeidspartnere.

Stadig mer gjenbruk

Designmessig er Koppen 2022 nokså lik 2021-modellen, bortsett fra at den kommer i nye farger. En del kunder velger derfor å kun kjøpe bare «Avtalen» og gjenbruke en tidligere modell.

– Stadig flere får øynene opp for gjenbruk. I fjor hadde vi en gjenbruksandel på 25 prosent, og i år går vi for 30. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, sier Amara. (Pressenytt)

 

Fem på kaffetoppen i Buskerud-traktene:

1. Circle K E6 Lier

2. Circle K Mjøndalen

3. Circle K Rundtom

4. Circle K Vik

5. Circle K Hønefoss