TOM HELGESEN tekst og foto

En undersøkelse fra Medietilsynet viste at nærmere ni av ti mellom 9-18 år i Norge gamer, eller spiller på nett som det heter på godt norsk. - For de unge er dette en viktig arena for både vennskap og kunnskap. Dette er noe vi voksne må ta på alvor, og dette heier vi på i Viken Fiber, forteller Rørlien.

Tar et større samfunnsansvar

Når barna spiller på nett, er det like seriøst som en trillende ball på gressmatta, eller klare toner på gitaren. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for sine kunder og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. De ser at det å knytte seg til lokale klubber og idrettslag som har startet med e-sport er en fin måte å øke forståelsen for spilling som en positiv aktivitet. Samtidig tar Viken Fiber et felles samfunnsansvar ved å være med på å skape et inkluderende miljø.

Blir kjent med kundene lokalt

Idrettslagene i distriktet har ofte et bredt utvalg av breddeidrett, men flere har også startet med e-sport som en del av sitt tilbud til barn og unge. De befinner seg i områder hvor Viken Fiber leverer nett, og dette er en fin måte for selskapet å bli kjent med kundene lokalt. I Drammensområdet er det inngått sponsorsamarbeid med Lier IL og Drammens Ballklubb. Stokke IL, Spett Gaming og IL Hei er eksempler på e-sportklubber som blir sponset i Vestfold og Telemark.

Stabilt og raskt nett

- Vår erfaring er at Viken Fiber leverer stabilt og raskt nett. Samtidig tar Viken Fiber et samfunnsansvar ved å sponse lokalt, forteller Ola Ekeberg Apenes, styreleder i Bredde-e-sport Alliansen og klubbkoordinator i Drammens Ballklubb (DBK). - Bredde-e-sport Alliansen har som hovedformål å skape aktivitet i trygge rammer for barn og unge. Som en del av å løse oppdraget, har vi seriespill, e-sport cuper og trenerkurs. Alt dette krever naturligvis et godt nettverk, derfor er vi veldig glade for at Viken Fiber er med å sikre dette ved å støtte våre medlemsklubber, forklarer han.

Norsk e-sport er for øvrig nå i en viktig og ekstremt raskt voksende periode, og her er Viken Fiber med på å spille en viktig rolle. For uten stabilt nettverk, har klubbene heller ingen mulighet til å tilrettelegge for et bredde-e-sport tilbud.

 

Fakta: Viker Fiber

Viken Fiber er Norges største fiberselskap, og hovedkontoret ligger i Drammen. De leverer daglig bredbåndtjenester til 200.000 kunder i over 50 kommuner i Viken, Oslo, Vestfold og Telemark. I tillegg til hovedkontoret i Drammen, har selskapet avdelingskontorer i Oslo, Porsgrunn, Skedsmokorset, Sarpsborg og Hønefoss. Det gir Viken Fiber den lokale tilstedeværelsen og nærheten til kundene som de mener er avgjørende, og selskapet er dessuten en Altibox-partner.

Viken Fiber eies av Lyse Fiberinvest AS 65 % (heleid selskap av Lyse AS), Glitre Energi AS 26,5 %, Lier Everk Holding AS 4,6 % og Hadeland Energi AS 3,9 %.

Kilde: https://vikenfiber.no

 

Fakta: Bredde-esport Alliansen

Bredde-e-sport Alliansen er en samling e-sport-klubber som jobber for aktivitetsglede til alle barn og unge. Alliansens hovedformål er å legge til rette for bredde-esport-serie, bredde-esport-cup og erfaringsutveksling. Klubbene i alliansen er fra idrettsklubber og private klubber. Fellesnevneren er at initiativene er registret i frivillighetsregisteret og har fokus på breddeaktivitet.

Kilde: https://esportalliansen.no