JAN H. OLSEN tekst
26-åringen som er ansatt hos Malermester Buer i Drammen startet jakten på en farge som skulle være vakker og ærverdig. Resultatet ble det han kaller «Dronningrød».

− Vi tar av oss hatten for denne handlekraftige lærlingen som med lidenskap og lyst har funnet frem en rødfarge som på sikt kan skape Royal stemning over hele landet, sier seniorrådgiver Robert Walmann hos IFI.no - Informasjonskontoret for farge og interiør.

Lot folket bestemme

Malerlærlingen til Malermester Buer har brukt mange timer på verkstedet i Drammen. Han har blandet og testet, forsket og forkastet. Til slutt endte han opp med fire ulike rødfarger. De malte han opp på en testvegg under messen «Bygg Reis Deg» i oktober. I god demokratisk ånd lot han publikum og malerbransjen stemme frem det alternativet de likte best. 

Resultatet er nå klart. Vinneren av «Dronningrød» får fargekoden 2570 – Y90R.

Til glede for alle

− Jeg har vært lærling i ett år nå og elsker jobben min. Malerbransjen har gitt meg så mye, så jeg ville gi noe tilbake som alle kan få glede av. Derfor satte jeg i gang dette prosjektet.  I prosessen har jeg fått hjelp til å lese fargekoder og har studert alle fargekart jeg har kommet over. Det har bare vært gøy. Og responsen har vært over all forventing, sier den fremoverlente malerlærlingen som vil at et fremtidig salg av «Dronningrød» skal gå til ulike veldedige formål. − For meg betyr denne fargen samhold og kjærlighet, sier 26-åringen.

Heier frem «fargeklatter»

− «Fargeklatter» i fargebransjen er noe vi heier på. Derfor har vi støttet Ole Andreas på denne reisen. Også malingsleverandørene og arbeidsgiveren hans står bak. Det er viktig å vise at denne bransjen består av mange driftige lærlinger, og at mulighetsrommet i vår bransje er stort, sier Kari S. Wilsgård i Malermestrenes Landsforbund (MLF)

Hva sier Dronningen?

Det eneste Ole Andreas Jahr Pedersen er spent på nå er hva selveste Hennes Majestet Dronningen vil si om fargen og prosjektet.

− Jeg skriver et brev til H.M. Dronning Sonja nå der jeg vil presentere fargen og tankene bak. Jeg håper hun liker det jeg har gjort og at hun vil akseptere navnet «Dronningrød». Og ja, jeg er litt nervøs for svaret, sier han.