GEIR A. ARNEBERG tekst
BØRRE ERIK HELGERUD foto

Etter avlyste sesonger var dette første opprykkmulighet for laget som ble stiftet så sent som i 2020.

Den siste hjemmekampen ble spilt med velfylt tribune, inklusivt Godsetunionen, A-lagstrenere og spillere og styremedlemmer. Med andre ord et tegn på at klubben virkelig vil noe med sin satsing på kvinnefotballen.

Valuta for pengene

Og de fremmøtte fikk så absolutt valuta for pengene. De fikk se et hjemmelag som dominerte banespillet mer og mer, tross en smart og erfaren motstander i Huringen/ROS som hindret scoring helt frem til det 42. minutt. Da ble Kira Steingrimsen spilt alene gjennom med keeper og satte ballen kontant i mål til stor jubel.

Og spikeren i kista kom like etter at 2. omgangen hadde startet. Med sin enorme hurtighet kontret Mawa Sesay inn 2-0-scoringen sju minutter ut i omgangen. Den samme Sesay hadde dagen før spilt landskamp for Norge, og rakk så vidt tilbake til kampstart.

Og da opprykket var et faktum, runget «Godset fra Drammen» og «We are the Champions» om hverandre over høyttaleranlegget på Gulskogen. Den elleville feiringen fortsatte naturlig nok helt inn i garderoben.

– Håpet videre er at dette opprykket vil bli en «boost», ikke bare for klubben, men for satsingen på dame- og jentefotballen i hele distriktet – og at ringvirkningene vil være at enda flere jenter vil spille fotball, sa lagets trener Torkel Knudsen, som poengterer at det langsiktige målet for Strømsgodset er å komme på nivå med Rosenborg, Lillestrøm, Vålerenga og Stabæk – også på damesida i norsk fotball.

Ambisjonene videre

Strømsgodset Toppfotball har nå rykket opp i 3. divisjon. Til en divisjon bestående av lag fra Buskerud, Vestfold og Telemark.

Det er første gang et damelag fra Strømsgodset Toppfotball har klart dette. Etter en oppkjøring på nesten to år siden prosjektet ble startet i regi av Jarle Finnestrand, administrativ leder og prosjektleder, samt Erik Ingar Kalmo og Torkel Knudsen som trenere

– På sikt har vi ambisjoner om å klatre gradvis i divisjonssystemet med opprykk til Toppserien, neste år er det opprykk fra 3.divisjon som gjelder, sier Torkel Knudsen.

Han legger til at dette er et langsiktig prosjekt som skal bygges stein for stein.

– Vi skal utvikle unge, sultne spillere som vil noe. Det fine med at vi startet opp i 4. divisjon er at vi kan bygge opp vår egen kultur og sette vår egen standard med fokus på verdier og holdninger. sier prosjektleder for damesatsingen i Strømsgodset, Jarle Finnestrand.

– Vi er opptatt at damelaget skal få de samme mulighetene som herrelagene har og samtidig være med å bygge opp rundt dame og jentefotballen i Buskerud, tillegger Knudsen.