– Her tok papirarbeidet lenger tid enn det gjorde å bestemme seg, sier Halvard Rype, daglig leder i Vingman.

Det begynte kanskje ikke helt som andre oppkjøp. Etter å ha hørt Aider-sjef Andreas Vik på en podcast, plukket Rype opp telefonen.

– Jeg var ikke mindre freidig enn at jeg rett og slett ringte for å høre hva de gjorde for å tiltrekke seg så mye gode folk. Det endte med at vi skravla om bransjen i flere timer.

I den andre enden satt en interessert Vik. Etter samtalen bestemte han seg for å finne ut mer om Halvard og gjengen.

– Jeg ringte kontaktene mine i Drammen og spurte som jeg pleier: Hvilket regnskapsselskap er best i byen? Det unisone svaret var Vingman, forteller Vik.

Jo mer de snakket sammen, jo tydeligere ble det for dem begge at dette var en drømmematch. Selskapene hadde samme filosofi, visjon og teknologiforankring.

– Til og med navnene våre er synonymer! De spiller begge på at vi skal være hjelpere og rådgivere mer enn noe annet. Og det merket vi raskt at Vingman var, ikke bare overfor kundene sine, men også i det lokale næringslivet. Det er sånn jeg vil at Aider skal være, så dette er bare den beste matchen ever.

At drammensselskapet nå blir en del av Aider, med 430 rådgivere, gir en ekstra trygghet for Rype og kontorkollegaene. Allerede har han følt på en helt ny ro i arbeidshverdagen.

– Dette gir oss ikke bare en backup på kapasitet, men styrker hele vårt fagmiljø. Aider har over 40 dedikerte systemutviklere og mye faglig spisskompetanse. Det gjør oss i stand til å levere skreddersydde teknologiløsninger og flere og bedre regnskapstjenester til kundene våre i Drammen. Fra å være et regnskapskontor går dermed Vingman til å bli en del av et kompetansehus, som kan bistå kunder med alt fra oppkjøpsprosesser til HR-rådgiving og databehandling.

– Vi har sett hvordan Aider er i ferd med å redefinere hele regnskapsbransjen. Det er vi stolt av å få bli en del av, sier Rype.