Boka handler om kjærlighet og redselen for å miste den, et universelt tema for folk i alle aldre

Winther har nok en gang valgt seg den unge gutten Miko som hovedperson. Han ønsker seg en hund mer enn alt i verden, men det gjør verken mamma, pappa. Men da familien får tilbud om å passe en valp, blir det fart på sakene. Den dagen de henter Haiku er den lykkeligste dagen i Mikos liv.

Det er bare ett problem: Når Haiku blir ett og et halvt år gammel, skal hun leveres tilbake til hundeskolen for å trenes opp til å bli førerhund. Miko og Haiku blir bestevenner og deler både morsomme og skumle opplevelser. Men tiden går, og dagen for at de skal skilles nærmer seg veldig. Miko gruer seg forferdelig.

Da skjer det noe uventet!

I Beate Winthers sjette barnebok spiller hun nok en gang på samspillet mellom barn og dyr. Ikke tilfeldig, ifølge forfatteren selv.

– Jeg er en leken person og har alltid hatt sansen for samspillet mellom barn og dyr. Mikset med en god porsjon humor har jeg nådd målet med denne boken, sier Beate Winther.

Hun er opprinnelig fra Oslo, men giftet seg og flyttet til Svelvik på 80-tallet. Fra 1996 har paret bodd i leilighet i Drammen.

–Det har vi ikke angret på en dag. Egentlig burde vi gjort dette lenge før. Drammen er blitt en fantastisk by, og her stortrives vi, sier forfatteren.

Som yrkesaktiv var Beate Winther både lærer i Oslo-skolen og radioreporter for RadiOrakel.

En periode jobbet hun også som forlagsredaktør i Hjemmets bokforlag, Damm og Boksenteret, og til slutt som bokklubbredaktør i Bokklubben Bedre Ledelse fra 1988 til 1992.

I tillegg har hun oversatt et 50-talls faktabøker og vært tekstforfatter for Brødfakta og Opplysningskontoret for frukt & grønt fra 1992 til 2002.

Beate Winther er også hobbyfotograf, og kan vise til sju separatutstillinger, og er representert tre ganger på Fotografiets dag i Horten.

–Men i dag er det skrivingen som har alt fokuset. I tillegg til at jeg nå planlegger ytterligere en barnebok, er jeg også i ferd med å skrive en roman, avslører Beate Winther.